Direct je offerte aanvragen

    mm

    mm

Veiligheid boven alles – sectionaaldeuren

Bij het ontwerpen van onze garagedeuren denken we eerst aan de veiligheid van onze deuren, zowel hoe ze jou beschermen als hoe ze jouw woning beschermen tegen ongewenst bezoek.

Beveiliging van de veren

De veren van onze garagedeuren worden op maat gemaakt volgens het gewicht en de afmetingen van de garagedeur. Sectionaaldeuren met torsieveren worden uitgerust met een mechanische veerbreukbeveiliging die jou en je garagedeur beschermt bij een eventuele veerbreuk. Sectionaaldeuren met trekveren worden uitgerust met een dubbele veerconstructie, waarbij de tweede veer het werk overneemt bij een eventuele veerbreuk.

Onderloopbeveiliging

Elke geautomatiseerde basicdoors garagedeur is standaard uitgerust met een onderloopbeveiliging. Op deze manier garanderen we de veiligheid van de deur indien deze in sluitende beweging iets of iemand zou raken. De sluitende deur wordt automatisch gestopt en zal vervolgens enkele centimeters terug omhoog gaan.

Optilbeveiliging

Wanneer je garagedeur wordt voorzien van een elektrische bediening beschikt de garagedeur automatisch over een optilbeveiliging. De bediening beschermt de deur tegen optillen door tegendruk op te bouwen wanneer iemand de deur handmatig wil openen.

Ontgrendeling bij stroomuitval

Bij stroomuitval is een elektrisch bediende garagedeur te alleen tijde aan de binnenzijde handmatig te openen en te ontgrendelen. Om de garagedeur van buitenaf te kunnen ontgrendelen bij stroomuitval heb je een noodontkoppeling van buitenaf nodig.

Inbraakbeveiliging

In combinatie met een goedgekeurde motor voldoen alle basicdoors sectionaaldeuren aan de inbraakveiligheidseisen volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Vingerknelbeveiliging

Dankzij de vingerknelbeveiliging van de panelen is het uitgesloten dat je vingers tussen de panelen van je sectionaaldeur klem raken.

Door de websites van basicdoors te bezoeken stem je in met het gebruik van cookies, onze gebruikersvoorwaarden en ons privacybeleid. Meer informatie.